Muziek bij Frits

Ook dit jaar werk ik weer mee aan de voorstelling van TG Frits. Ditmaal de kleine zeemeermin. In tegenstelling tot vorig jaar zal ik nu ook op het podium te zien zijn…… 

In de zomer van 2014 speelt Theatergroep Frits de voorstelling ‘De kleine zeemeermin’. Het bekende verhaal wordt uiteraard weer in een nieuw jasje gestoken.

De Kleine Zeemeermin

De Kleine Zeemeermin

Mijlenver onder het zeeoppervlak, dieper nog dan waar de beste onderzeeër komen kan, is het water zo blauw als de blauwste lucht op een prachtige zomerdag. Op de bodem groeien de mooiste planten en bloemen. Vissen met de fraaiste kleuren zwemmen er af en aan. En daar, in die diepte, wonen de zeemeermensen.
De zee wordt geregeerd door koning Henk, een dappere, sterke zeemeerman. Hij heeft drie dochters die stuk voor stuk echte schoonheden zijn. Zijn jongste dochter, Aurely, is de mooiste van allemaal. Ze heeft de leeftijd bereikt waarop ze, net als haar zussen, naar boven mag zwemmen om te zien wat er boven het zeeoppervlak gebeurt. Aurely wil zo graag zien hoe de wereld van de mensen eruit ziet, maar koning Henk verbiedt het haar. Hij is kwaad op de mensen, omdat ze al hun afval zomaar de zee in gooien, waardoor zijn koninkrijk steeds kleiner wordt. Als Aurely stiekem toch naar boven zwemt, ziet ze de mooie prins Ralph en ze is in één klap stápelverliefd op hem. Maar hoe kan een zeemeermeisje, dat het land niet op kan, het hart van een mensenprins veroveren? Er is maar één oplossing. Aurely zal de hulp in moeten schakelen van de gemene zeeheks Mortua. Maar of dat nu zo’n slim idee is?Theatergroep Frits speelt ‘De Kleine Zeemeermin’, een vrolijke, spannende, muzikale en verrassende voorstelling voor jong en oud.

Reageer

comments